Legislatie medicala

In activitatea de zi cu zi, atat medicii, cat si farmacistii, medicii dentisti sau asistentii medicali, se confrunta cu situatii limita  in care, pentru a lua o decizie, trebuie sa tina cont de legislatia medicala in vigoare.

Contractul Cadru, drepturile pacientilor, legislatia privind asigurarile de sanatate, tarifarea consultatiilor, profilaxia si supravegherea consultatiilor, cardul european de sanatate sau raspunderea civila reprezinta subiecte de interes pentru cei care lucreaza in domeniul medical, mai ales ca unele modificari legislative pot surveni, in unele cazuri, peste noapte.

Necesitatea de a avea acces permanent la resursele legislative din domeniul medical este resimtita vizibil, in special de catre farmacisti si de catre medicii de familie si medicii specialisti, categorii profesionale afectate de numeroase schimbari de ordin legislativ in ultima perioada.

Legislatie actualizata

Accesul la informatii de ultima ora in ceea ce priveste proiectele legislative de importanta vitala pentru domeniul medical, cum ar fi contractele cadru, permite nu doar desfasurarea activitatii medicale in bune conditii, ci si evitarea incidentelor neplacute, legate de raportarea la Casa de asigurari de sanatate.

GhidCabinet.ro va aduce la curent cu cele mai importante acte normative din domeniul Sanatatii, in conditiile in care modificarile legislative au devenit o constanta in sectorul medical. In sectiunea “Legislatie medicala” va punem la dispozitie o importanta baza de date care contine acte normative actualizate din diverse arii din domeniul Sanatatii.