Libra Bank

Institutia financiara Libra Bank le ofera medicilor si farmacistilor romani posibilitatea de a utiliza o gama larga de instrumente si produse financiare.  

Produse Libra Bank dedicate medicilor:  

1. Deschidere cont pentru medici:
– contul curent la Libra Bank pentru medici se poate deschide in RON, EURO, USD sau orice alta valuta
– contul curent este un produs garantat de Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar, in limita a 100.000 de euro
– medicii care au un astfel de cont beneficiaza de comisioane cu 30% mai reduse pentru operatiuni
– sumele depuse in contul curent sunt purtatoare de dobanda la vedere  

2. Depozite la termen pentru medici:
– Depozitul Hipocrate
– Depozitul e-Depozit
Depozitele ofera dobanzi avantajoase, Libra Bank nepercepand comision pentru deschiderea contului si a contului de depozit. Depozitele constituite sunt garantate de Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar, in limita prevazuta de lege.  

3. Credite pentru cabinete medicale:
– Creditul Hipocrate pentru nevoi de afaceri: este un credit pentru cabinete cu profil medical, la care nu este nevoie de garantii reale pentru o valoare a creditului de pana la 80.000 RON. Creditul permite rambursarea anticipata fara penalitati. De acest tip de credit pot beneficia atat medici, cat si tehnicienii medicali, creditul urmand sa fie contractat pentru investitii, pe o perioada de cel mult 25 de ani.
– Creditul Start-Up pentru cabinete medicale: este un credit destinat cabinetelor medicale nou-infiintate. Cu acest credit medicii pot realiza investitii sau isi pot renova cabinetul, urmand sa ramburseze ratele pe o perioada de cel mult 25 de ani. Beneficiarii pot solicita o perioada de gratie de 6 luni la plata principalului, putand rambursa anticipat creditul fara penalitati. Creditul poate fi utilizat si pentru activitatea curenta, fiind contractat pe o perioada de cel mult 10 ani pentru creditele destinate activitatii curente si 25 de ani pentru creditele destinate investitiilor. valoarea creditului este de cel mult 20.000 de RON debitor/grup de debitori.
– Creditul Hipocrate Discount: este un credit pentru cabinetele medicale, beneficiarii avand posibilitatea de a rambursa anticipat creditul fara penalitati. Beneficiarii acestui credit pot fi medici, tehnicieni medicali, societati de optica medicala). Creditul poate fi acordat pe o durata de 6, 12, 24 sau 36 de luni, suma maxima imprumutata fiind de 80.000 de RON.
– Linia de credit Hipocrate: pentru acest tip de credit nu este nevoie de garantii reale pentru imprumutul unei sume de pana la 80.000 de RON. Produsul nu solicita justificarea utilizarii creditului, beneficiarii avand posibilitatea de a-si stabili propriul plan de rambursare.
– Creditul scontari facturi spitale: acest tip de credit este destinat societatilor comerciale (furnizori de echipamente si consumabile medicale), putand fi rambursat in cel mult 12 luni. Companiile interesate pot imprumuta cel mult 200.000 de RON, oferind drept garantii documente in curs de incasare (facturi emise catre spitale sau clinici).
– Creditul Opticredit pentru optici medicale: Creditul este incheiat pe o perioada de cel mult 14 ani pentru investitii sau 10 ani pentru activitate curenta.  Exista posibilitatea rambursarii anticipate a creditului fara penalitati. Beneficiarii acestui credit sunt societatile comerciale cu profil de optica medicala.  

4. Carduri Libra Bank destinate medicilor:
– Cardul de debit Libra Gold
– Cardul de debit Libra Gold Euro
– Cardul de credit Eva.ro
– Cardul de debit Eva.ro Euro
– Cardul de debit Libra Medical
– Cardul de debit Libra Medical Euro
– Cardul de debit Libra Business Medical  

5. Alte tipuri de credite oferite medicilor:
– Creditul special fara garantii: credit de nevoi personale prin care se pot obtine pana la 80.000 RON.
– Creditul special cu garantii imobiliare: este un credit de nevoi personale pentru medici, prin care se pot obtine pana la 120.000 RON.(Perioada de rambursare este de 5 ani)
– Creditul de consum special cu garantii imobiliare: este un credit de nevoi personale pentru medici, prin care se pot obtine pana la 600.000 RON.
– Credit special pentru investitii imobiliare: este un credit pentru medici, avand o perioada extinsa de rambursare de maxim 270 luni.  

Produse Libra Bank destinate farmacistilor:

1. Deschidere cont pentru farmacisti:
– contul curent dedicat farmacistilor se poate deschide in RON, EURO, USD sau orice alta valuta. Contul este un produs garantat de Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar, in limita a 100.000 de euro. 
 
2. Depozite la termen pentru farmacisti:
– Depozitul Galen
– Depozitul e-Depozit 
 
 
3. Carduri pentru farmacisti:
– Cardul de debit/credit Libra Gold
– Cardul Libra Medical
– Cardul Libra Business
– Cardul Libra Gold Euro
– Cardul Eva.ro
– Cardul Libra Medical Euro
– Cardul Eva.ro Euro 
 
4. Credite pentru farmacisti:
– Creditul de consum special cu garantii imobiliare: permite acordarea unei sume de pana la 600.000 de RON, beneficiind de o perioads de rambursare de 60 de luni.
– Creditul de consum special fara garantii materiale: suma imprumutata poate fi de maximum 50.000 de RON, iar rambursarea se face in maximum 10 ani.
– Creditul de consum special cu garantii mobiliare: este un credit de pana la 120.000 de RON pe o perioada de maximum 5 ani.
– Creditul GALEN pentru farmacii: este un credit de pana la 350.000 de RON pe o perioada de pana la 14 ani, pentru dezvoltarea farmaciei si realizarea de investitii.
– Creditul Start-Up pentru cabinete cu profil farmaceutic: creditul se acorda atat pentru sustinerea activitatii, cat si pentru investitii, perioada de creditare putand fi de pana la 25 ani, in cazul creditelor garantate cu ipoteca.
– Limita de credit Pharma Limit: Farmaciile pot obtine finantari pe vaza facturilor CNAS cesionate in favoarea Libra Internet Bank.
– Creditul special pentru investitii imobiliare: creditul poate fi acordat pe o perioada de pana la 270 de luni
– Credit de refinantare pentru farmacisti