Omniasig

Societatea de asigurari Omniasig ofera medicilor, asistentilor medicali si farmacistilor posibilitatea de a incheia o asigurare de raspundere civila profesionala.

Asigurarea de raspundere civila profesionala pentru medici, farmacisti si asistenti medicali

Acest tip de polita de asigurare se adreseaza medicilor, farmacistilor, asistentilor medicali si asistentilor de farmacie, acoperind daunele survenite din activitatea acestora asupra unor persoane terte. Asigurarea poate fi incheiata si pentru unitati sanitare, dar si pentru furnizori de produse medicale.

Obiectul asigurarii il constituie acoperirea daunelor cauzate beneficiarilor de servicii profesionale, de fapta comisa din culpta de catre asigurat in cadrul exercitarii profesiei sale.

Compania de asigurari Omniasig functioneaza pe piata romaneasca de profil incepand cu anul 1995. In 2005, societatea a fost preluata de Wiener Staedistche (companie care si-a schimbat denumirea in Vienna Insurance Group). La 1 mai 2013, Vienna Insurance Group, actionarul majoritar al Omniasig Vienna Insurance Group si al BCR Asigurari Vienna Insurance Group a decis ca cele doua companii sa fuzioneze intr-o companie de asigurari sub un singur nume: Omniasig Vienna Insurance Group.