Asigurari

In momentul de fata, in conditiile unei mediatizari aproape excesive a cazurilor de malpraxis, dar si a unor incidente nefericite din ultima perioada, medicii, dar si celelalte categorii ale personalului medical, sunt mult mai expusi la pericolul de a fi dati in judecata de pacienti.

Drept urmare, angajatii care lucreaza in sectorul sanatatii pot fi pusi in situatia nefasta de a fi nevoiti sa plateasca sume considerabile, chiar de ordinul milioanelor de lei, pacientilor prejudiciati sau rudelor acestora. Sigur, multi dintre medici si chiar dintre farmacisti ar putea spune ca un incident in care sa fie acuzati de malpraxis nu li se poate intampla niciodata, sau ca riscul este extrem de scazut.

Ce faceti daca acest lucru se intampla totusi? Solutia cea mai sigura este sa aveti din timp incheiata o polita de asigurare speciala pentru malpraxis, sau o polita mai generala de raspundere civila. Riscurile in ceea ce priveste activitatea medicala nu se rezuma insa, din pacate, doar la acela al unui act profesional gresit in activitatea prestata catre pacient. Asigurarea imobilelor, asigurarea impotriva incendiilor si chiar asigurarile impotriva furturilor reprezinta aspecte pe care orice medic sau farmacist ar trebui sa le aiba in vedere.

Informatii actualizate:

Societatile de asigurari de pe piata locala ofera solutii diverse si numeroase pentru incheierea unor astfel de asigurari, astfel ca medicii si farmacistii sunt de multe ori pusi in situatia de a nu sti ce sa aleaga. In aceasta sectiune a GhidCabinet.ro puteti afla mai multe informatii actualizate despre ofertele de polite de asigurare existente in prezent pe piata, despre avantajele si dezavantajele pe care le prezinta fiecare dintre ele si despre ce criterii ar trebui sa utilizati in alegerea unei polite avantajoase.