Software medical

Utilizarea unui software medical a devenit in prezent indispensabila atat in cabinetele medicale, cat si in farmacii, in conditiile in care furnizarea unor servicii de calitate pentru pacienti presupune accesul rapid la informatii si un nivel de operativitate cat mai ridicat.

Din acest motiv, un software medical integrat, centrat pe nevoile medicilor si pe cele ale ale farmacistilor, reprezinta un important avantaj competitiv. In cazul medicilor, spre exemplu, o aplicatie software bine pusa la punct permite nu doar o gestionare mult mai buna a evidentelor, ci si cresterea timpului pe care medicul il acorda pacientilor si chiar obtinerea unor venituri mai mari de la Casa. Un software bine construit este vital si pentru farmacisti, acestia avand o evidenta mult mai clara si beneficiind de un management mult mai eficient.

Acces mai rapid la informatii

“Furnizarea unor servicii sanitare de calitate presupune existenta unor informatii care sa fie usor accesibile, de aceea sistemele de software medical care au un flux rapid de informatii sunt foarte importante pentru sistemul de sanatate. Tehnologia poate asigura acces rapid la evidentele clinice si administrative si va veni cu siguranta in sprijinul procesului clinic” – Cristian Anton Irimie, Secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Pe piata exista mai multe programe software care se adreseaza atat medicilor, cat si farmacistilor, insa putine contribuie cu adevarat la cresterea calitatii actului medical. Indiferent de functionalitatile programelor, este foarte important ca firma care a produs software-ul sa detina o retea nationala de parteneri si sa fie capabila sa ofere, prin intermediul acestora, instalarea, instruirea pentru utilizarea programului si intretinerea acestuia in diverse zone ale tarii.

Mai multe detalii aici.