eHealth

Sistemul romanesc de sanatate devine incet-incet tot mai dependent de tehnologiile din domeniul informatiei, iar pe viitor va face cu siguranta pasi si mai importanti in ceea ce priveste informatizarea serviciilor, in conditiile in care o calitate ridicata a actului medical depinde, in prezent, in foarte mare masura si de utilizarea acestui tip de instrumente.

Instrumentele informatizate au devenit o prezenta obisnuita si, in acelasi timp, indispensabila, in activitatea de zi cu zi, atat pentru medici, cat si pentru farmacisti, insa mai exista etape importante de parcurs atunci cand vine vorba de nivelul la care pacientii utilizeaza servicii IT in relatia cu medicul sau cu farmacistul. Daca in alte tari exista deja baze de date complexe cu date despre pacienti care au permis crearea si implementarea in bune conditii a retetelor electronice in sistemul de sanatate, in Romania, noutatile in domeniu ajung mai greu sa fie adoptate.

Profesionistii in IT din acest sector de activitate prefera in prezent sa utilizeze termenul de ‘eHealth’ pentru a desemna seria de instrumente bazate pe tehnologia informatiei utilizate pentru a ajuta la profilaxia, diagnosticarea, tratarea, monitorizarea si gestionarea sanatatii si a stilului de viata, precum si la ameliorarea acestor procese.

Resurse si solutii eHealth:

In conditiile in care tehnologiile in domeniul informaticii avanseaza extrem de rapid, activitatea de zi cu zi a medicilor si a farmacistilor nu are cum sa nu fie influentata. Accesul rapid la informatie, in special la lucrari stiintifice de calitate, reprezinta o arma redutabila pentru cei care lucreaza in domeniul sanatatii, ajutandu-i sa isi eficientizeze semnificativ activitatea si, implicit, sa isi mareasca veniturile.

GhidCabinet.ro va pune la dispozitie in aceasta sectiune cele mai noi informatii cu privire la solutiile eHealth pe care le ofera in prezent piata romaneasca de profil, cum ar fi aplicatiile software de raportare la Casa, atat pentru farmacisti, cat si pentru medici. De asemenea, in aceasta pagina aveti acces la resurse stiintifice online care va vor ajuta nu doar sa va puneti la punct cu ultimele noutati din domeniul medical, ci va vor permite,  in acelasi timp, sa va consolidati cunostintele si sa va eficientizati activitatea de zi cu zi.