MS : Informare privind centrele de permanenta

Punct de vedere oficial al Ministerului Sanatatii, privind informațiile apărute în spațiul public, despre intenția desființării  centrelor de permanență

În acest moment, pe agenda ministrului Sănătății, Victor Costache, nu există niciun demers, niciun document sau ordin care să vizeze desființarea centrelor de permanență. 

Informațiile apărute în spațiul public fac referire la Ordonanța de Guvern nr. 61, promovată  în anul 2018 de guvernul Dancilă și care modifică condițiile de înfiintare și desființare a centrelor de permanență. Documentul apărut în mass-media a fost elaborat în data de 6 noiembrie, fără consultarea și acordul prealabil al actualei conduceri a Ministerului Sănătății și reprezintă viziunea fostului ministru Sorina Pintea, privind comasarea și reorganizarea centrelor de permanență. 

Programul de guvernare al PNL nu prevede nicio măsura care vizează desființarea unor unități medicale în general, sau centre de permanență în particular.

Ministerul Sănătății condamnă ferm astfel de acțiuni de manipulare și dezinformare apărute în spațiul public și le consideră diversiuni ale unor partide din opoziție, care vor să speculeze electoral pe această temă. Atragem atentia că pacienții din sistemul medical românesc nu trebuie să devină victime ale unui război politic, iar declarații de acest tip pot avea efecte nefaste asupra populației. 

Menționăm încă o dată că ministrul Sănătății, Victor Costache, nu agreează viziunea Sorinei Pintea de comasare sau desființare a centrelor de permanență, ci dimpotrivă va analiza întreaga situație pentru extinderea și eficientizarea acestora.

Sursa: Ministerul Sanatatii; Foto: Europa FM

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns