Congresul ARCE, la a X-a editie (Bucuresti, 21-23 noiembrie)

Asociația Română de Chirurgie Endoscopică și Alte Tehnici Intervenționale (A.R.C.E.) organizează, în perioada 18 – 23 noiembrie 2019, Săptămâna Chirurgiei Minim Invazive, o suită de evenimente științifice dedicate educației medicale continue a chirurgilor în tehnica minim invazivă și îmbunătățirii actului medical.

Pe lângă complexa ofertă educațională pe care o propune, Săptămâna Chirurgiei Minim Invazive marchează, totodată, și un moment important pentru comunitatea A.R.C.E. – aniversarea a 10 ediții ale congresului național al asociației, ediții ce se traduc în peste 20 de ani de perseverență, consecvență si excelență în adaptarea comunității medicale la schimbările fundamentale ce se produc în acest domeniu.

Evenimentele ARCE 2019,Al X-lea Congres Național al Asociației Române de Chirurgie Endoscopică și Al XI-lea Simpozion Național de Chirurgie Bariatrică și Metabolică se vor desfășura la București, în perioada 21 – 23 noiembrie, la Willbrook Platinum Business and Convention Center.

 „Anul acesta sărbătorim cu mândrie 10 ediții de Congres ARCE. Încă de la prima ediție  ne-am propus să oferim participanților o experiență educațională valoroasă, să creăm o platformă propice schimbului de idei și experiență, în folosul dezvoltării chirurgiei minim-invazive în România.

În următorii ani ne dorim să rămânem un promotor al progresului în chirurgia modernă, eforturile noastre îndreptându-se constant spre educația continuă și adaptarea la noile tehnologii pentru alinierea la standarde de practică internațională.” a declarat Prof. Dr. Cătălin Copăescu, președintele Asociației A.R.C.E. și președintele evenimentelor ARCE 2019.

Având ca temă generală Chirurgia minim-invazivă – o pledoarie pentru îmbunătățirea continuă a rezultatelor, Congresul ARCE 2019 oferă participanților reale oportunități de perfecționare profesională. 25 de speakeri internaționali din 14 țări contribuie la programul științific, alături de peste 50 de conferențiari români ce prezintă experiența marilor centre medicale din țară.

Programul Congresului va include ce-a de-a doua ediție a masterclass-ului de chirurgie robotică, un demers ce vizează pregătirea medicilor în cea mai avansată tehnică chirurgicală minim-invazivă.

În prelungirea acestor eforturi de pregătire exhaustivă a chirurgilor români, o premieră pentru Europa de Est va fi marcată de organizarea workshop-ului de electrochirurgie FUSE (Fundamental Use of Surgical Energy™).

Săptămâna Chirurgiei Minim Invazive va avea în program și două cursuri adresate chirurgilor, Noțiuni de bază în ecografia intraoperatorie și Getting started in Laparoscopic Surgery – Fundamental Techniques, desfășurate la Surgical Training Institute din cadrul Ponderas Academic Hospital.

Noul centru Surgical Training Institute, dedicat organizării de cursuri cu practică pe țesuturi funcționale, reprezintă, de asemenea, o premieră în Europa de Est și va fi inaugurat oficial în data de 20 noiembrie, la Ponderas Academic Hospital.

Pentru mai multe informații privind accesul presei la eveniment și stabilirea de interviuri cu speakerii Congresului, vă rugăm să  ne contactați pe următoarele coordonate:

Anamaria Petre – Project Coordinator

0722.349.523 / media@ralcom.ro /www.arcecongres.ro

Sursa: RALCOM

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns