Sorina Pintea, reactie la scrisoarea SNMF privind SIUI

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a reactionat la situatia semnalata de medicii de familie in legatura cu sistemul informatic de sanatate (SIUI), sustinand ca acesta nu este gestionat de Ministerul Sanatatii, ci de Casa Natioanla de Asigurari de Sanatate (CNAS), iar persoanele care asigura mentenata sistemului nu au nivelul de profesionalism necesar, desi s-au cheltuit sume mari pentru pregatirea lor.

“Sistemul este gestionat de CNAS. In mare masura, dau dreptate medicilor de familie, pentru ca eu sunt in legatura directa cu cativa dintre ei si de fiecare data, in fiecare zi, imi aduc la cunostinta ceea ce se intampla. (…) Au fost pregatiti oameni pe bani grei ca sa poata mentena acest sistem din interior, dar care nu se pricep”, a afirmat Pintea.

“Din pacate, nu functioneaza, nu s-a tinut cont de numarul mare de utilizatori in acelasi timp, nu s-a tinut cont de anumite aspecte. Pe de alta parte, s-au risipit bani pe pregatirea unor persoane care sa menteneze sistemul si care nu se pricep, nu au fost pregatiti corespunzator. Lucrurile acestea nu se pot rezolva de pe o zi pe alta”, a mai spus Pintea.

Reactia ministrului vine dupa ce Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) a avertizat, printr-o scrisoare deschisa transmisa autoritatilor, ca sistemul informatic pentru medicii de familie se afla in colaps total si a solicitat rezolvarea problemelor informatice si adaptarea normelor de activitate la ritmul de functionare a sistemului.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns