Congresul Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva, Eforie Nord, 14-16 iunie 2019

Medici oftalmologi din intreaga tara participa, vineri, la congresul Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva – editia aVI-a, precum si la conferinta anuala a Societatii de Retina, evenimente care se desfasoara la un hotel din statiunea Eforie Nord.

Prezentari despre cataracta, retina, chirurgia refractiva vor fi facute de specialisti in domeniu, printre care presedintele Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva, prof. dr. Calin Tataru; asistent universitar – catedra de Oftalmologie la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, sef al Sectiei de Oftalmologie a Spitalului Clinic de Urgenta ‘Prof. Dr. Agrippa Ionescu’ si vicepresedinte al Societatii Romane de Retina, dr. Horia Stanca.

Medicii oftalmologi vor participa si la Digital Experience – testarea VR-ului (structura ochi, bloc operator) Wetlab (operatii de cataracta pe ochi artificial), potrivit unui comunicat de presa transmis de organizatori.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), cel putin unul din doi varstnici este afectat de cataracta. Afectiunea poate sa apara dupa varsta de 40 de ani, prevalenta crescand odata cu varsta, ea fiind principala cauza de orbire la nivel mondial (51% din cazuri).

Circa 70% dintre romanii de peste 60 de ani nu merg la control oftalmologic o data pe an, asa cum recomanda medicii. Anual, in tara se fac aproximativ 94.000 de operatii de cataracta, dintre care aproape 50.000 in clinicile private.

In Uniunea Europeana sunt realizate, in fiecare an, 4,2 milioane de operatii de cataracta, aceasta fiind cea mai frecventa interventie chirurgicala.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns