A fost promulgata legea privind deschiderea de puncte de lucru secundare de catre medicii de familie

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

„Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet si a unui punct secundar de lucru. Cabinetele de medicina de familie pot deschide un punct secundar de lucru in alta unitate administrativ teritoriala, situata la mai putin de 15 km fata de cabinetul propriu, unde nu functioneaza un alt cabinet medical in specialitatea medicina de familie, daca solicitantul asigura un program fractionat de minim 10 ore pe saptamana in norma lui de baza sau peste norma lui de baza. In cazul in care sunt mai multe solicitari, prioritate are medicul cu cel mai mic numar de pacienti pe lista”, prevede modificarea adusa articolului 71, potrivit Mediafax.

In forma anterioara, articolul 71 arata astfel: „Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet. Cabinetele de medicina de familie acreditate pot deschide puncte de lucru”.

Sursa: Mediafax; Foto: Click

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns