Majoritatea copiilor americani nu respecta recomandarile medicilor pentru o dezvoltare sanatoasa

Potrivit unui studiu recent, doar un copil american din 20 beneficiaza de doza optima de somn, exercitii fizice si utilizare a dispozitivelor electronice recomandate pentru o dezvoltare sanatoasa. Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Centrul de Stiinte ale Sanatatii al Universitatatii Texas.

Copiii si adolescentii ar trebui sa practice exercitii fizice moderate si viguroase timp de cel putin o ora in fiecare zi, sa limiteze privitul ecranelor la 2 ore pe zi si sa doarma minimum 8 ore pe zi. In cazul copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, numarul orelor de somn ar trebui sa fie cuprins intre 9 si 12.

Nerespectarea acestor reguli poate creste riscul aparitiei unor probleme cronice de sanatate, precum obezitatea, probleme psihice precum anxietatea si depresia, randament scolar slab si adoptarea unor obiceiuri nesanatoase precum fumatul si consumul de alcool.

Daca cercetarile de pana acum analizau cele trei comportamente separat, noul studiu subliniaza ca efectul cumulat al nerespectarii recomandarilor medicilor poate fi semnificativ mai mare decat in fiecare caz luat separat.

Per total, doar 3% dintre fete si 7% dintre baietii care au participat la studiu au declarat ca petrec timpul recomandat pentru somnm, activitati fizice si privitul ecranelor.

Sursa: Reuters; Foto: Mother Nature Network

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns