Acces mai bun la tratamente pentru copiii cu afecțiuni hematologice și oncologice

In sedinta de astazi, Executivul a aprobat o Hotarare de Guvern care prevede extinderea prescrierii la copii, a doua molecule cuprinse in Lista de medicamente compensate si gratuite, destinate tratamentului in purpura trombocitopenica imuna idiopatica. Astfel, medicii pediatri hematologi pot prescrie aceste medicamente copiilor cu varsta de peste 1 an in baza protocoalelor de prescriere elaborate de catre comisia de specialitate a Ministerului Sanatatii. Protocoalele se afla in transparenta decizionala si vor fi in curand aprobate.

De asemenea, actul normativ aprobat astazi de Guvern prevede si posibilitatea prescrierii in ambulatoriu a medicatiei de suport pentru copiii cu afectiuni oncologice si hematologice de catre medicii pediatri cu competenta/atestat in oncologie sau hematologie. Pana in prezent medicatia de suport putea fi prescrisa doar de catre medici cu dubla specialitate.

“Sunt masuri menite sa imbunatateasca tratamentul, evolutia si calitatea vietii copiilor cu afectiuni hematologice sau oncologice. De asemenea, in cazul micutilor pacienti era nevoie de un acces mai facil la tratamentele de suport acordate in ambulatoriu”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Sursa: Ministerul Sanatatii;

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns