Vasile Cepoi: calitatea pregatirii asistentilor medicali s-a degradat

Calitatea pregatirii profesionale a asistentilor medicali s-a degradat prin faptul ca atributiile si competentele lor nu sunt bine stabilite, exista doua sisteme de invatamant pentru aceeasi profesie, iar modul in care se distribuie volumul de munca se face pe criterii administrative, pe numar de paturi, nu pe gradul de dependenta al pacientului, a afirmat joi presedintele Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS), Vasile Cepoi.

Acesta considera ca „infirmiera care ar trebui sa fie mana dreapta a asistentului medical nu este pregatita corespunzator, decat prin doua saptamani de curs facute la o Directie sanitara de undeva, fara o curricula, fara o recunoastere”, a declarat Vasile Cepoi la conferinta nationala a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

In opinia sa, exista o serie intreaga de probleme si toate afecteaza siguranta pacientului. “Un act medical de calitate nu poate fi aplicat in conditiile in care atatia factori perturbatori exista in activitatea asistentilor”, a punctat presedintele ANMCS.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns