Informare referitoare la infecția cu virus West Nile

In sezonul 2018, din  data de 2 mai 2018  pana in data de 13 septembrie, au fost inregistrate 196 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile, fiind inregistrate 21 decese la pacienti care prezentau co-morbiditati, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile.

Un numar de 7 decese s-au inregistrat in Bucuresti, 4 in judetul Iasi, 2 in judetul Olt si cate unul in judetele Galati, Covasna, Constanta, Dambovita, Dolj, Suceava si Teleorman.

Odata cu scaderea temperaturilor, specialistii apreciaza ca  in perioada urmatoare se asteapta o scadere a numarului de cazuri de imbolnavire cu virusul West Nile.

Vectorii implicati in transmiterea virusului West Nile in tara noastra ii reprezinta mai multe specii de tantari raspanditi atat in mediul urban cat si in cel rural.

Ministerul Sanatatii reaminteste autoritatilor administratiei publice locale sa intensifice masurile de dezinsectie in localitati  pentru a preveni raspandirea infectiei cu virus West Nile.

Sursa: Ministerul Sanatatii; Foto: WJLA

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns