Comisie pentru decontarea medicamentelor cu indicatii terapeutice neincluse in RCP (off label)

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa infiinteze o  Comisie de specialisti care sa aprobe  decontarea medicamentelor pentru indicatii terapeutice neincluse in rezumatul caracteristicilor produsului (off label), ale caror costuri sunt suportate in prezent de catre pacienti.

Comisia va avea ca scop analiza situatiei pacientilor care au nevoie de administrarea unor medicamente pentru indicatiile terapeutice neincluse in caracteristicile produsului in cazul unor afectiuni pentru care nu exista alte alternative terapeutice sau atunci cand pacientul are contraindicatie la alternativele terapeutice existente si identificarea masurilor necesare pentru asigurarea accesibilitatii tratamentului.

Proiectul  de Ordin al  ministrului Sanatatii a fost postat pe pagina de web a MS, sectiunea “Transparenta Decizionala”.

Luni 24 septembrie, la solicitarea Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice, Ministerul Sanatatii a organizat dezbatere publica pe acest proiect, la care au participat reprezentanti ai producatorilor, distribuitorilor de medicamente, dar si ai pacientilor.

Sorina Pintea a declarat ca Ministerul Sanatatii va analiza si va tine cont de propunerile si observatiile venite din partea tuturor celor interesati si implicati pe acest subiect.
Dupa ce observatiile vor fi preluate, in urma unei analize a specialistilor, proiectul de Ordin al  ministrului Sanatatii va fi repus in dezbatere publica.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns