Dăruieşte timp un pic altfel, donează sânge ! Bucuresti, Sun Plaza, 31 august – 2 septembrie

Cea de-a saptea editie a campaniei “Daruieste timp un pic altfel, doneaza sange !” se va desfasura in perioada 31 august-2 septembrie in Bucuresti.

Potrivit unui comunicat remis marti presei, recoltarea de sange este realizata de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, in conditii de siguranta, folosind instrumente de unica folosinta.

“La fiecare donare se recolteaza 450 ml de sange, din care se obtin produse sanguine care vor fi folosite pentru salvarea a pana la trei vieti omenesti”, se arata in comunicat.

Donatorii vor trebui sa aiba cartea de identitate si micul dejun consumat (un sandwich cu carne slaba, legume si fructe consistente).

De asemenea, este important sa nu fumeze inainte si dupa donare, timp de o ora.

Conditiile minime pentru donare sunt: varsta intre 18 si 60 de ani, greutatea cuprinsa intre 50 si 100 kg (femeile), 60 si 110 kg (barbatii), sa nu fi suferit interventii chirurgicale sau stomatologice in ultimele 3 luni, sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii, sa nu fi suferit de hepatita – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii, pentru femei sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, de alaptare sau in cea menstruala (trebuie sa treaca minim 5 zile de la ultima zi a menstruatiei).

Inainte de donare va fi completat un formular si apoi donatorii vor beneficia de un consult medical rapid (anamneza, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului si hemoglobinei etc.), in urma caruia medicii vor decide daca sunt apti pentru donare.

In editia precedenta a campaniei “Daruieste timp un pic altfel, doneaza sange !”, din mai 2018, 234 persoane au raspuns apelului. Dintre acestea, 175 au fost declarate apte pentru donare. Astfel, s-au recoltat 78,75 de litri de sange, cantitate care a ajutat la salvarea a 437 de pacienti internati in spitalele din Capitala.

In cadrul acestor campanii, donarea de sange este benevola (nu se ofera bonuri de masa si adeverinte), precizeaza organizatorii campaniei.

Campania este organizata Sun Plaza si de Asociatia React, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti (CTS Bucuresti) si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria.

Persoanele care doresc sa doneze sange pentru pacientii din spitale sunt asteptate la intrarea principala din centrul comercial, in perioada 31 august-2 septembrie, intre orele 9.00 si 13.00.

Sursa Agerpres; Foto: Azer News

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns