COPAC saluta actiunile protestatarilor de la Spitalul Universitar

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) saluta decizia protestatarilor de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti de a nu mai accepta sa lucreze in conditii care “pun in pericol viata pacientilor” si cere autoritatilor sa controleze si sa intervina de urgenta pentru remedierea situatiei.

“COPAC cere autoritatilor sa controleze cu responsabilitate situatia si sa intervina de urgenta pentru remedierea si imbunatatirea situatiei, astfel incat viata pacientilor sa nu mai fie pusa in pericol, iar calitatea ingrijirilor medicale din intreg sistemul de sanatate sa fie una potrivita pentru o tara europeana”, afirma COPAC intr-un comunicat remis joi AGERPRES.

Totodata, organizatia roaga profesionistii din sistemul sanatate sa aiba curajul si sa semnaleze neajunsurile din sistem, acesta fiind “primul pas” in directia imbunatatirii situatiei.

“Le multumim angajatilor de la Spitalul Universitar pentru ca au avut curajul si responsabilitatea de a arata situatia dezastruoasa in care pacientii sunt tratati, iar acest lucru, din pacate, nu se intampla de ieri, de azi. Atunci cand mergem intr-un spital, oricare ar fi el, noi, ca pacienti, vedem doar o parte a situatiei, nu stim cum au fost dezinfectate instrumentarele sau cum s-a dezinfectat sala de operatii, de exemplu. De aceea este foarte important ca cei care stiu cu adevarat situatia din spitale, profesionistii, sa iasa si sa spuna deschis ce se petrece cu adevarat in spitale. (…) Ne-am dori ca si organizatiile profesionale sa sustina demersurile colegilor lor, avand in vedere ca vorbim de siguranta profesionistilor si a pacientilor”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC, citat in comunicatul de presa.

Sursa: Agerpres; Foto: Facebook

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 3.00 din 5)
Se încarcă...

Un raspuns la “COPAC saluta actiunile protestatarilor de la Spitalul Universitar”

  1. Ioan Man A spus:

    Sustin!

Lasa un raspuns