Structura creierului este unica pentru fiecare individ

Structura creierului fiecarui individ este unica, asa cum fiecare om are o amprenta digitala diferita de a celorlalti, potrivit unui studiu realizat de o echipa de psihologi de la Universitatea din Zurich si publicat in revista Scientific Reports. In cadrul studiului a fost analizata anatomia creierului a 200 de indivizi, concluzia fiind ca anumite caracteristici ale celei mai importante componente a sistemului nervos central sunt unice. Aceasta unicitate este rezultatul unei combinatii de factori genetici si experiente de viata individuale.

Au fost analizate peste 450 de caracteristici anatomice in cazul fiecarui creier studiat, printre care grosimea cortexului, volumul materiei cenusii si a celei albe, precum si volumul total al creierului.

Studiul vine sa completeze o cercetare anterioara care sustinea ca experientele individuale si circumstantele de viata modeleaza anatomia cerebrala. Aceste experinte au un efect asupra creierului si interactioneaza cu mostenirea genetica, ceea ce duce la dezvoltarea unei anatomii cerebrale individuale.

Sursa: Agerpres; Foto: Popular Science

 

 

 

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns