Sorina Pintea: se va infiinta un comitet interministerial privind combaterea infectiilor in spitale

Ministrul Sorina Pintea a anuntat ca in circa doua saptamani va fi infiintat un comitet interministerial pentru combaterea infectiilor nosocomiale in spitalele din Romania.

“Pe transparenta decizionala, la Ministerul Sanatatii exista un act normativ pe care il vom promova probabil peste doua saptamani, un comitet interministerial pentru combaterea infectiilor asociate actului medical, pentru ca este o problema foarte grava, o problema de care suntem cu totii responsabili. Acel comitet interministerial va avea sarcini concrete, precise, inclusiv in zona legata de dezinfectanti”, a declarant Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, nivelul raportat al infectiilor spitalicesti din Romania este de 1,4%, in vreme ce in Germania este de 8%.

“Noi avem o problema in a recunoaste, pentru ca toata lumea are senzatia ca daca recunosti esti pus la zid. Eu prefer sa fiu pusa la zid pentru ca recunosc, pentru ca sunt niste probleme, decat sa fiu pusa la zid pentru ca s-a intamplat ceva. Acestea sunt lucruri care trebuie spuse public, pentru ca in toate spitalele din aceasta lume exista infectii, exista probleme. In Germania exista un spital dedicat pacientilor cu infectii intraspitalicesti, un spital de terapie intensiva care trateaza pacientii cu infectii intraspitalicesti. Deci acest lucru se recunoaste la nivel mondial”, a afirmat Sorina Pintea.

Sursa: Agerpres; Foto:

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns