Grigore Alexandrescu, primul spital public cu sistem informatic de gestionare a pacientilor

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti a inaugurat marti sistemul informatic destinat gestionarii pacientilor – MediWeb.

Potrivit unui comunicat de presa, Spitalul “Grigore Alexandrescu” este astfel “primul spital public care eficientizeaza gestiunea” pacientilor si timpul de asteptare, integrand tehnologia in relatia cu pacientii.

Pe langa utilitatea in relatia cu pacientii, sistemul informatic permite o evidenta clara a numarului de persoane care au beneficiat de serviciile medicale si a tipului de afectiuni tratate, ceea ce reprezinta premisele pentru realizarea de statistici si cercetari medicale.

Totodata, procesele de lucru sunt imbunatatite prin centralizarea informatiilor, realizarea unui registru electronic cu pacientii si printarea retetei pacientului in faza finala a circuitului.

“Toate informatiile pe care medicii le inregistrau manual sunt acum preluate de sistemul informatic si formeaza dosarul electronic al pacientului. Se face astfel trecerea de la folosirea unui registru medical clasic la o baza de date securizata. Totodata, informatiile colectate faciliteaza realizarea de statistici si viitoare cercetari medicale. Sistemul informatic spitalicesc MediWeb a fost dezvoltat cu sprijinul colegului nostru dr. Alexandru Herdea, un medic rezident ce poate fi considerat modelul implicarii tinerilor in imbunatatirea sistemului medical”, afirma managerul Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici, citat in comunicatul de presa al spitalului.

Sistemul integreaza echipamente precum monitoare TV, tablete, routere si imprimante de ultima generatie.

Sursa: Agerpres; Foto: Spital Grigore Alexandrescu

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns