Farma Practic, editia 67: schimbarea mentalitatii farmacistului

Costurile ridicate ale tratamentelor, efectele adverse ale medicamentelor, timpul ridicat de asteptare sau atitudinea personalului din farmacie sunt printre principalele probleme cu care se confrunta pacientul, arata un studiu Health Research Institute, fiind totodata factori importanti care influenteaza comportamentul cumparatorului, predispus tot mai des la probleme de sanatate cauzate de modul de viata contemporan. Greutatea corporala ridicata, stresul si activitatea fizica scazuta pe de o parte si non-aderenta la tratament pe de alta parte determina un comportament al pacientului cu numeroase riscuri pentru sanatate.

Prezent in calitate de lector la editia Farma Practic ed. 67, ce a avut loc intre 6-7 iulie la Baile Herculane, sef lucr. dr. Mihail Cristian Pirlog a vorbit despre schimbarea  mentalitatii  si atitudinii cumparatorului din farmacie punctand faptul ca familiaritatea pacientului cu farmacistul, gama de produse pe care le gaseste in farmacie si mai ales comportamentul personalului din farmacie contribuie la schimbarea atitudinii pacientului si la stabilirea unei bune relatii farmacist-pacient.

Cu toate acestea “pana la schimbarea mentalitatii cumparatorului trebuie sa discutam de schimbarea mentalitatii farmacistului”, asa cum a atras atentia inca de la inceputul evenimentului sef lucr. dr. Mihail Cristian Pirlog, director al Departamentului pentru Pregatirea Didactica – Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova.

“Sunt doua atitudini ale farmacistului fata de cumparatorul din farmacie. O atitudine moderna si una clasica. O atitudine moderna, reflectata mai ales in titlurile din presa care pun accent pe imaginea farmaciei ca business – pe cresterea inregistrata de aceasta piata, cresterea vanzarilor de OTC-uri si suplimente alimentare – o imagine a farmacistului  ca simplu vanzator si care se raporteaza la pacient ca la un simplu client. Si versiunea traditionala, asa cum  toti ar trebui sa fim si sa actionam – de profesionisti, specialisti in sanatate care nu au ca interes principal atingerea unui target de vanzari”, le-a explicat sef lucr. dr. Mihail Cristian Pirlog celor peste 150 de farmacisti si asistenti de farmacie din judetele Olt, Dolj, Valcea, Gorj, Arges, Teleorman si Caras Severin prezenti la eveniment.

Coordonat stiintific de prof.univ.dr.farm. Dumitru Lupuleasa, simpozionul Farma Practic, editia 67, a fost creditat cu 16 puncte EFC si 12 puncte EMC. Evenimentul s-a incheiat cu sesiunea interactiva Tribuna Farmaciei in cadrul careia au fost dezbatute teme precum transportul de medicamente intre farmacii, despre standarde ANMCS/RBPF, receptura – incotro? sau despre implicarea pacientilor in raportarea reactiilor adverse.

Urmatoarele editii Farma Practic din anul 2018:
21-22 septembrie 2018, Farma Practic Ed. 68 – Gura Humorului, judete in focus – MM, BN, MS, HR, NT, SV;
05-06 octombrie 2018, Farma Practic Ed. 69 – Eforie Nord, judete in focus – CL, CT, IL, TL, B, IF, BR;
09-10 noiembrie 2018, Farma Practic Ed. 70 – Baile Herculane, judete in focus – AR, TM, CS, HD, MH;

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele marca Houston puteti accesa urmatoarele site-uri: www.houston.ro, www.farmapractic.ro si pagina de Facebook https://www.facebook.com/HoustonNPAofficial. Pentru detalii si inscriere: Daniela Popescu T: 0756.030.316 M: daniela.popescu@houston.ro W: www.farmapractic.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Se încarcă...

Lasa un raspuns