CNAS sustine modificarea mecanismului de calcul al taxei clawback

Grupul de lucru pentru stabilirea unui nou mecanism al contributiei datorate de detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor conform Ordonantei de Urgenta nr 77/2011 (cunoscuta si sub denumirea de clawback) a convenit in cursul sedintei de astazi sa accelereze ritmul activitatii de modificare a actului normativ mentionat.

Astfel, reprezentantii Ministerelor Sanatatii si Finantelor Publice, ai CNAS si ai industriei farmaceutice (APMGR, ARPIM, PRIMER) se vor intruni saptamanal, pentru a definitiva mai multe variante de mecanism clawback, care vor fi prezentate Guvernului.

“Decizia treneaza de mult timp in acest domeniu si se impune o noua abordare care sa asigure functionalitatea, predictibilitatea si sustenabilitatea macroeconomica a contributiei claw-back”-a declarat presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu.

Solutia care va rezulta in urma activitatii grupului de lucru va avea in vedere mentinerea rolului contributiei de regulator al consumului de produse farmaceutice, dar si garantarea accesului pacientilor la toata gama de medicamente generice si inovative. Un alt aspect analizat este impactul bugetar si cel asupra industriei farmaceutice, luandu-se in considerare pastrarea producatorilor pe piata si protejarea locurilor de munca din domeniu, dar si oferirea de conditii corecte si egale pentru toti agentii economici din industria medicamentelor.

Sursa: CNAS; Foto: CNAS

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns