Sorina Pintea: Se simplifica procedurile pentru accesarea unui tratament in strainatate

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat miercuri ca, in cazul in care medicii romani considera ca este prea complicat sa se faca anumite transplanturi pulmonare in tara, atunci pacientii pot alege sa faca interventia in strainatate.

“Daca medicii din Romania spun ca este prea complicat sa faci transplantul in Romania, atunci pacientul poate sa aleaga sa faca transplantul in strainatate”, a afirmat Pintea, dupa ce a participat la intalnirea Boardului International de Prevenire si Control al infectiilor cu HPV.

Ea a adaugat ca proiectul de ordin de ministru referitor la acest subiect este publicat in transparenta decizionala si presupune simplificarea procedurilor pentru accesarea unui tratament in strainatate atunci cand in Romania nu exista.

“Ordinul 50 este publicat pe transparenta decizionala. El presupune simplificarea procedurilor pentru accesarea unui tratament in strainatate, atunci cand in Romania nu exista. Exista niste specificatii legate de transplantul pulmonar. Adica, pacientii care nu pot face in Romania, pot sa mearga in strainatate in continuare, pot sa mearga la control. Urmeaza sa semnez ordinul de ministru, astfel incat acesti pacienti sa beneficieze de servicii. Toti care au facut transplantul la Viena pot sa plece acolo, toti”, a explicat ministrul Pintea.

Sursa: Agerpres; Foto: Hotnews

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns