Oradea: 40 de medici de la primiri urgente au demisionat

Toti cei 40 de medici de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Oradea, in frunte cu seful sectiei, dr. Hadrian Borcea, si-au depus demisiile, in contextul scandalului privind sporurile. Acesta din urma a declarat ca solutia acordarii de stimulente din fondurile proprii ale spitalelor pentru a compensa scaderile de venituri generate de noua lege a salarizarii si de noul regulament al sporurilor nu poate fi decat una temporara, iar atunci cand acesti bani vor fi cheltuiti “va exploda intraga tagma, nu doar a urgentistilor, ci a tuturor celor care sunt implicati”.

Medicii spera ca saptamana aceasta sa fie gasite solutii de rezolvare a problemei sporurilor, astfel incat sa fie evitata greva generala anuntata pentru data de 11, dar si demisiile colegilor sai.

Astazi (8 mai 2018) sunt programate discutii cu reprezentantii sindicatelor, la care participa premierul Dancila, Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu si Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, in urma carora sindicatele vor decide cu privire la organizarea sau nu a grevei anuntate pentru data de 11 mai.

Sursa: Hotnews; Foto: Doctorul zilei

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 1.00 din 5)
Încarc...

Un raspuns la “Oradea: 40 de medici de la primiri urgente au demisionat”

  1. Popa Dan A spus:

    Chiar așa…?! UPU cu 40 de medici, sau un strop de fake news ?

Lasa un raspuns