Ministerul Sanatatii: informare privind situatia imunoglobulinei

De la inceputul anului si pana in prezent au fost aduse in Romania un numar de 14 563 fiole de  imunoglobulina, 7300 dintre acestea prin Mecanismul de Protectie Civila declansat de catre Ministerul Sanatatii la inceputul lunii martie 2018, conform unei informari a Companiei Nationale „Unifarm” catre Ministerul Sanatatii.

In aceasta dupa – amiaza, alte 2500 de fiole de imunoglobulina au intrat in depozitul Companiei Nationale UNIFARM si urmeaza a fi distribuite catre unitatile sanitare, in functie de solicitarile acestora. In luna mai vor fi aduse inca 12 000 doze de imunoglobulina, dintre care 9000 prin Mecanismul de Protectie Civila.

“Avem in acest moment 5 tipuri de imunoglobulina disponibile pentru tratarea pacientilor nostri pentru toate tipurile de imunodeficienta- primara, secundara, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important ca producatorii au inceput sa revina pe piata romaneasca in urma masurilor luate de  Guvernul Romaniei”, a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sanatatii.

Sursa: Ministerul Sanatatii; Foto: Europa FM

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns