CNAS: PIAS este functionala dupa interventiile tehnice recente

Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) este functionala in acest moment, dupa doua saptamani de blocaj, “ca urmare a masurilor intreprinse de CNAS si de specialistii IT”, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, intr-un comunicat.  “Acest fapt este confirmat inclusiv de cele 231.816 retete electronice prescrise, respectiv 228.294 retete electronice eliberate in ziua anterioara, ceea ce se incadreaza intr-un flux  normal de functionare a sistemului informatic”, precizeaza CNAS.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate aminteste ca in seara zilelor de 14 si 15 mai a. c.  platforma informatica a fost oprita programat intre orele 19:00 si 24:00 pentru lucrari tehnice de consolidare si optimizare a functionalitatilor, dupa ce s-au efectuat masuri de eliminare a fluctuatiilor sistemului informatic precum si de operationalizare a acestuia.

Potrivit CNAS, “in continuare se efectueaza activitati de analiza, monitorizare, verificare si consolidare a platformei informatice, iar dupa parcurgerea acestora urmeaza a se trece la ridicarea indisponibilitatii, prin anuntarea pe site-ul CNAS. Precizam ca echipa de lucru IT a stabilit faptul ca nu au fost pierdute/deteriorate informatii din baza de date a PIAS. ”

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate reaminteste ca “serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line din data de 7 mai 2018 si pana la solutionarea problemelor platformei informatice vor fi transmise in PIAS pana la termenul de raportare a activitatii lunii mai 2018”.

Sursa: CNAS; Foto: Ziare.com

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns