Cancerul de col uterin face 2000 de victime annual in Romania

Cancerul de col uterin omoara anual In Romania 2.000 de femei, a precizat, miercuri, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, dupa Intalnirea Boardului international de prevenire si control a infectiilor cu HPV.

“Este o oportunitate pe care o are tara noastra de a gazdui Bordul. In Romania, cancerul de col uterin omoara 2.000 de femei In fiecare an si exista o corelatie statistica de suta la suta Intre cazurile de cancer de col uterin si infectiile cu virusul papiloma. S-a demonstrat ca toate aceste cazuri de cancer sunt produse de infectiile cu virusul papiloma, in plus o serie de alte cancere cu alte localizari se asociaza cu acelasi tip de infectie, virusul papiloma”, a spus Rafila.

El a amintit ca In acest moment exista un vaccin foarte eficient Impotriva acestui tip de cancer.

“In tarile In care acest program s-a introdus in urma cu zece ani s-au inregistrat scaderi semnificative ale cazurilor cu infectii si a incidentelor leziunilor precanceroase produse de aceste infectii. Cred ca exemplul pe care il pot da este Australia sau Danemarca, unde este o problema de sanatate aproape eradicata, ar trebui sa constituie un element de Incredere pentru administratia de sanatate, pentru profesionisti, dar si pentru populatia larga”, a mai adaugat Rafila.

Sursa: Agerpres; Foto: Pagina Farmacistilor

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns