Federatia Sanitas intentioneaza sa declanseze greva generala in Sanatate

Iulian Pope, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas a declarat joi, 19 aprilie ca angajatii din sistemul sanitar vor fi in greva de avertisment  in data de 7 mai, iar incepand cu 11 mai este posibila declansarea grevei generale. Angajatii din sistem sunt nemultumiti de noua lege a salarizarii si de noul regulament al sporurilor care a facut ca “foarte multe salarii sa fie scazute”.

Potrivit liderului sindical, doar 15% dintre angajatii din sistemul sanitar au beneficiat de cresteri semnificative de salarii dupa aplicarea noii legi a salarizarii si a noului regulament al sporurilor, in rest fiind vorba despre cresteri nesemnificative, scaderi sau stagnari.

Sunt foarte multe salarii scazute, de la cateva zeci de lei pana la 1300-1400 de lei”, a spus Iulian Pope, care considera ca s-a creat un “haos general” in salarizarea din sistem.

Urmatoarele actiuni de protest stabilite de reprezentantii sindicatului in cazul in care situatia actuala a salarii lor nu se rezolva sunt: un miting de protest in Bucuresti in 26 aprilie, o greva de avertisment in 7 mai si declansarea grevei de avertisment in 11 mai.

Sursa: Hotnews; Foto: Facebook

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns