Interventii chirurgicale pentru copii cu malformatii cardiace

O echipa de medici israelieni, secondati de medici romani, realizeaza saptamana aceasta o serie de interventii chirurgicale si cateterism cardiac la Spitalul clinic de urgenta pentru copii “Grigore Alexandrescu”. Aceasta este cea de-a doua misiune de acest tip, organizata in cadrul proiectului “Save a Child’s Heart”. In cadrul misiunii actuale vor fi tratati 17 copii cu malformatii cardiace, cu varste cuprinse intre 2 luni si 14 ani.

Medicii israelieni apartin de spitalul Wolfson Medical Center din Tel Aviv, iar din echipa romaneasca face parte si medicul Manuel Chira, de la institutul Inimii din Cluj. Acesta a declarat ca au fost selectate cazurile cele mai grele, 10 pacienti de operat si sapte ajutati prin cardiologie interventionala. Urmatoarea misiune internationala se va desfasura in luna octombrie.

In Romania, proiectul Save a Child’s Heart este o initiativa a organizatiei Rotary si a Spitalului “Grigore Alexandrescu, Gift of Life International, International Children’s Heart Foundation, Albani Children’s Hospital si Rotary Israel. Costurile insumate ale interventiilor din cadrul unei misiuni se ridica la 100000 Euro.

Sursa: Agerpres; Foto: Stiri TVR

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns