Romania a actionat mecanismul de protectie european in cazul imunoglobulinei

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca Romania a actionat mecanismul de protectie civila in cazul imunoglobulinei, in conditiile in care medicamentul lipseste de pe piata. Aceasta este o alerta prin care sunt solicitate doze de imunoglobulina la nivel european.

“Am considerat ca nu mai avem timp. Romania are nevoie de acest medicament in acest moment” a spus Sorina Pintea. Din estimarile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Romania are nevoie de 5000 de fiole de 2,5 mg lunar.

Ca urmare a declansarii mecanismului de protectie, este solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene pentru furnizarea in Romania a dozelor de imunoglobulina disponibile. Demersurile pentru achizitionare imunoglobulinei for fi efectuate de catre Compania Nationala Unifarm, care va acoperi si costurile.

Problemele in aprovizionarea cu imunoglobulina au fost generate de retragerea de pe piata a producatorilor care asigurau peste 80% din necesar, potrivit pozitiei oficiale a Ministerului Sanatatii.

Sursa: Ministerul Sanatatii; Foto: Europa FM

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns