Raed Arafat: tutunul este din nou promovat agresiv, sub o noua forma

Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a criticat intr-o postare pe Facebook ofensiva mediatica in scopul promovarii asa-numitului fumat fara fum. Desi producatorii de tutun sustin ca folosirea dispozitivelor de incalzire a tigarilor este mai putin nociva, Arafat considera ca “…promovarea agresiva a tutunului sub noua forma de fumat nu va avea impact doar asupra fumatorilor clasici. Promovarea atinge si copiii si tinerii care inca nu au inceput sa fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce forma, este un pericol pentru sanatatea publica si este pericol pentru orice persoana care il practica precum si pentru persoanele din jurul sau”

Secretarul de Stat considera ca “…asistam neputinciosi la o ofensiva similara cu cea din anii ’90, inaintea interzicerii promovarii tutunului, cand promovarea avea ca tinta tinerii si copiii care reprezentau viitoarea clientela a comerciantilor de tutun”.

Modul de prezentare al acestor produse este unul inselator si manipulator, sustine Arafat, noile dispozitive fiind prezentate ca “sanatoase” in conditiile in care lipsesc studiile si dovezile pertinente si independente care sa sustina astfel de mesaje. Acesta considerea ca este necesara interdictia totala a promovarii acestor produse in public, pentru a diminua pe cat posibil impactul asupra generatiilor tinere.

Sursa: Agerpres; Foto: Radio Resita

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns