Ministrul Sanatatii a prezentat proiectul noului Spital de Urgenta al Capitalei

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a prezentat impreuna cu primarul sectorului 1, Dan Tudorache, proiectul noului Spital de Urgenta al Capitalei. Acesta va purta numele “Sfantul Vasile cel Mare” si ar urma sa fie cel mai modern spital de urgenta din Romania, dotat cu 1015 paturi, 37 de sali de operatie si 60 de linii de garda pentru toate specializarile medicale. Spitalul urmeaza sa fie construit si dotat de Primaria Sectorului 1 pe un teren de 7,2 hectare amplasat in proximitatea soselei Bucuresti-Targoviste.

In noul spital urmeaza sa fie relocate Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri si sectia de pediatrie a Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului “Alessandrescu-Rusescu”.

Spitalul va fi prevazut cu doua heliporturi, iar cladirea acestuia va fi eficienta din punct de vedere energetic. Investitia va fi de circa 300 milioane de EURO si va fi suportata integral de Primaria Sectorului 1. Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie sprijinul de specialitate pentru edificarea structurii medicale a spitalului.

Lucrarile vor incepe in octombrie 2019 si vor dura 4 ani.

Sursa: Ministerul Sanatatii; Foto: Ournet.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns