Ministerul Sanatatii doreste sa infiinteze cabinete si unitati medicale mobile

Ministerul Sanatatii a lansat spre dezbatere publica un proiect de ordin pentru aprobarea normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor si unitatilor medicale mobile. Acestea ar putea contribui la cresterea accesului populatiei din zonele defavorizate la servicii medicale de specialitate.

Potrivit proiectului, cabinetul mobil ar trebui sa aiba un spatiu minim de 7 mp (sala tratament de 6 mp si spatiu depozitare de 1 mp), iar unitatea medicala un minimum de 13 mp, spatiul fiind prevazut cu rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati. Aceste unitati mobile trebuie sa fie dotate cu compartiment destinat recoltarii de probe, aparatura pentru sterilizarea instrumentarului, instrumentar, chiuveta dotata cu apa curenta rece si calda, geanta izoterma cu termometru pentru transportul vaccinurilor si lada frigorifica dotata cu termometru pentru transportul probelor biologice.

Sursa: Agerpres; Foto: Europa FM

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Ministerul Sanatatii doreste sa infiinteze cabinete si unitati medicale mobile”

  1. Tomalley A spus:

    Foarte tare ideea, la fel ca numele celui care a intocmit referatul de propunere a Ordinului (dr. Geanta). Daca NU cumva ideea este la inițiativa vreunui smecher care mai are ceva de vandut Ministerului Sanatatii inaintea colapsului final, este foarte greu de gasit idiotul în gramada de cretini de ambe sexe care populeaza în prezent Ministerul cu un singur lift (asta spune mult despre capacitatea lor instituționala in ultimii 20 de ani…). Poate se gandesc sa monteze inca un lif, pentru o unitate medicala psihiatrica in MS, mobilă vertical… Asa vor putea prognoza si cine va lucra in ele si de unde vor veni banii si metodologia de finantare a serviciilor. Doamne, iartă-i și nu ne lasa cu ei….

  2. Ioan Man A spus:

    Foarte tare!

Lasa un raspuns