AEM recomanda retragerea de pe piata a medicamentului Zinbryta

Agentia Europeana a Medicamentului (AEM) a anuntat miercuri, 7 martie ca recomanda suspendarea imediata si retragerea de la comercializare a medicamentului Zinbryta, folosit in tratamentul sclerozei multiple. Motivul recomandarii de retragere de pe piata este riscul de inflamatie cerebrala.

Anuntul vine dupa ce au fost descoperite 12 de cazuri de astfel de inflamatii la nivel global. In unul din cazuri este vorba de encefalita, iar in altul de meningo-encefalita. In trei din cele 12 cazuri au fost inregistrate decese.

Analiza datelor colectate in aceste cazuri a dus la concluzia unei posibile legaturi intre aceste cazuri si utilizarea Zinbryta. Au mai fost identificate posibile reactii autoimune, afectand mai multe organe, se subliniaza in comunicatul AEM.

Agentia recomanda incetarea prescrierii, retragerea tuturor loturilor existente, oprirea imediata a tratamentelor in curs si inlocuirea produsului cu un alt medicament, impreuna cu monitorizarea pacientilor timp de 6 luni.

Laboratoarele Biogen Idec Ltd, care comercializeaza medicamentul, a solicitat retragerea autorizatiei de punere pe piata a produsului si a informat AEM ca a sistat studiile clinice.

Sursa: Agerpres; Foto: European Careers Fair

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns