Test de sange care poate detecta proteinele asociate cu Boala Alzheimer

Oameni de stiinta din Japonia si Australia au dezvoltat un test de sange care poate detecta formarea proteinelor toxice asociate cu Boala Alzheimer. Acesta este un pas important in efortul de a pune la punct un test de sange complet pentru identificarea dementelor. Desi cercetarea se afla inca la inceput, rezultatele sunt foarte promitatoare, testele, efectuate pe un esantion cuprinzand atat persoane sanatoase, cat si cu pierderi de memorie si pacienti cu Alzheimer, avand o acuratete de 90%.

In conditiile in care boala Alzheimer se declanseaza cu ani inainte ca pacientii sa prezinte simptome de prierdere a memoriei, cheia in tratarea dementelor in viitor este interventia precoce, inainte de pierderea permanenta a celulelor nervoase.

Noul test urmareste sa identifice fragmente de amiloid beta, proteina toxica ce se dezvolta in creier pe masura ce boala Alzheimer progreseaza.
Prin analiza proportiilor diferitelor tipuri de amiloid, cercetatorii au reusit sa estimeze cu o acuratete mare nivelurile de amiloid beta din creier.

Una din concluziile semnificative ale cercetarii este aceea ca e posibil sa se obtina informatii importante despre creier si afectiunile acestuia pe baza analizei sangelui.

Sursa: BBC Health; Foto: Mutuelle News

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 1.50 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns