Sorina Pintea: Multe dintre probleme sistemului medical tin de indolenta, de nepasare si de lene

Intr-un interviu acordat Radio France International, Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a declarat ca indicatorii de performanta din spitale ar putea fi schimbati. Ministrul a mai spus ca dupa majorarea salariilor medicilor, urmeaza achizitiile pentru spitale si apoi o serie de evaluari. Sorina Pinrea considera ca “multe dintre problemele care apar tin de indolenta, de nepasare si de lene” iar mesajul sau pentru pacientii care se confrunta cu criza medicamentelor este “sa aiba incredere, medicamentele esentiale vor incepe sa apara”.

Ministrul Sanatatii sustina ca pacientul trebuie sa fie pus in centrul sistemului medical si isi propune sa realizeze acest obiectiv “in primul rand prin coercitie, pentru ca avem niste reguli, avem niste protocoale, avem niste chestiuni care tin de bunul mers al activitatii si noi nu le facem sau le-am pus intr-un sertar si am uitat de ele”.

Intrebata daca atunci cand vorbeste de coercitie se refera la evaluarea managerilor de spitale, Sorina Pintea a raspuns: “Nu neaparat evaluarea lor. In primul rand, schimbarea indicatorilor de performanta, care nu mai sunt relevanti pentru ceea ce este sanatatea in ziua de astazi si apoi evaluarea pe baza acestor noi indicatori, care sper sa cuprinda tot spectrul problemelor zilelor noastre”.

Sursa: Hotnews; Foto:

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns