Gorj: copil suspect de infectie cu meningococ, decedat la Spitalul Motru

Un copil de 4 ani a decedat, joi dimineata, la Spitalul Municipal Motru, baietelul fiind suspect de o infectie cu meningococ, potrivit managerului unitatii medicale, Alin Efrim, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, copilul a fost adus la Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) cu insuficienta respiratorie acuta, febra, dureri de cap si purpura.

“La scurt timp dupa prezentarea in CPU, a facut stop cardio-respirator, s-au facut manevre de resuscitare, care nu au dat rezultat, fiind declarat decesul. Dupa simptomatologie, suspicionam o infectie cu meningococ, boala contagioasa. Este o suspiciune, pana la raport nu stim exact. Am mutat activitatea din CPU in alt spatiu, timp de cateva ore, am facut dezinfectie, toata lumea care a intrat in contact cu pacientul a luat tratament preventiv, si familia a luat tratament, dupa care s-a reluat activitatea in CPU. Ii sfatuim pe cei care au intrat cu pacientul, dar nu au simptome, sa se prezinte la medicul de familie pentru consultari si pentru stabilirea, daca e cazul, a unui tratament profilactic preventiv, iar cei care au simptome sa se prezinte la spital”, a precizat Alin Efrim.
Acesta a mai declarat ca a fost anuntata si Directia de Sanatate Publica Gorj in legatura cu cazul, iar o echipa din cadrul institutiei desfasoara o ancheta in comunitate.

De asemenea, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Gorj a anuntat ca in acest caz efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpa (moarte suspecta).

Trupul neinsufletit a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

Sursa: Agerpres; Foto: Institut Pasteur de Lille

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns