COPAC avertizeaza cu privire la vanzarea medicamentelor pe Internet

Presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC), Radu Ganescu, a avertizat marti, 20 februarie cu privire la riscurile la care sunt expusi pacientii care achizitioneaza medicamente de pe Internet. Acesta a aratat ca, in conditiile in care fenomenul ia amploare, riscul cumpararii de medicamente contrafacute este si el din ce in ce mai mare.

Presedintele COPAC a aratat ca nu este vorba doar despre medicamentele care pot fi vandute fara reteta (OTC) ci si de cele eliberate doar pe baza de reteta, care “au ajuns sa se vanda pe site-uri, pe social media si la care pacientii sunt expusi sa achizitioneze medicamente contrafacute”. Radu Ganescu considera ca ar trebui modificata legislatia, astfel incat sa existe un control asupra comertului cu medicamente online.

“Vreau sa trag un semnal de alarma ca daca nu modificam, nu imbunatatim legislatia pentru a avea un control clar a ceea ce se intampla online, o sa ajungem ca pacientii nostri sa inghita tot felul de produse absolut nebenefice sanatatii lor din diverse locuri sau site-uri care nu au absolut nicio autorizatie, nu au absolut nicio verificare din partea autoritatilor publice…Faptul ca avem produse deficitare in sistemul de sanatate public nu face decat sa trimita pacientul intr-un sistem care este absolut necontrolat si in care isi expune viata”, a spus reprezentantul COPAC.

Sursa: Agerpres; Foto: Art Cluj

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns