Spitalele din Oradea, Craiova si Cluj vor fi dotate cu aparatura noua

Saptamana viitoare, Ministerul Sanatatii va semna contractele pentru achizitia echipamentelor de radioterapie cu care vor fi dotate  centrele  de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Oradea, Spitalului Judetean Craiova si Institutul Oncologic prof.dr. I.Chiricuta Cluj Napoca.

Primele contracte  pentru  dotarea cu sisteme complete de radioterapie a sistemului public de sanatate au fost semnate in luna noiembrie 2017. In urma acestor achizitii, cinci centre din tara vor fi echipate cu aparatura noua: Spitalul Judetean  Constanta, Spitalul  Judetean Galati, Institutul Oncologic Bucuresti prof.dr.Alexandru Trestioreanu, Spitalul Judetean Baia Mare si Spitalul Universitar de Urgenta Elias.

De asemenea, in perioada imediat urmatoare vor fi lansate licitatiile  pentru achizitionarea de echipamente de radioterapie pentru centrele din Timisoara si Targu Mures.

Achizitiile de echipamente de radioterapie  sunt realizate in baza Acordului de imprumut incheiat cu Banca Mondiala in anul 2014, in valoare totala de 250 de milioane euro. Pentru ca acordul a fost blocat pana anul trecut, fondurile au inceput sa fie accesate abia dupa deblocarea lui, respectiv in anul 2017.

De asemenea, Ministerul Sanatatii  a incheiat un acord cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica de la Viena (AIEA), astel incat toate achizitiile de echipamente de radioterapie realizate in cadrul Acordului cu Banca Mondiala  beneficiaza de consultanta din partea expertilor acestei Agentii. Dupa vizita expertilor AIEA  la Ministerul Sanatatii, care a avut loc in luna decembrie 2017, urmeaza sa fie primit in scurt timp un raport care va sta la baza definitivarii politicilor de investitii in activitatea de radioterapie din cadrul Acordului de imprumut cu Banca Mondiala.

Sursa: Ministerul Sanatatii; Foto: Europa FM

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns