Roche anunta aprobarea unui nou medicament pentru tratarea sclerozei multiple

Compania farmaceutica Roche a anuntat ca, prin decizia Comisiei Europene, s-a acordat autorizatia de punere in piata pentru un nou medicament destinat tratamentului pacientilor adulti cu  forme recurente de scleroza multipla, cu boala activa definita prin caracteristici clinice sau imagistice si pentru tratamentul pacientilor adulti cu scleroza multipla primar progresiva (SMPP), incipienta, in ceea ce priveste durata bolii si nivelul de dizabilitate si cu caracteristici imagistice ale activitatii inflamatorii.

Scleroza multipla (MS) afecteaza circa 700.000 de persoane in Europa, dintre care aproximativ 96.000 sufera de forma primar progesiva de scleroza multipla, una dintre formele care provoaca invaliditati majore , . Majoritatea persoanelor diagnosticate cu MS sufera de forma recurenta (RMS) sau primar progresiva (PPMS) la momentul diagnosticarii.

“Pana la acest medicament, persoanele care sufereau de scleroza multipla primar-progresiva (PPMS), care adesea erau nevoiti sa se deplaseze cu ajutorul unui baston sau scaun cu rotile, sa renunte la locul de munca si sa necesite ingrijire speciala, nu dispuneau de tratamente aprobate care sa incetineasca progresia bolii. Persoanele cu forma recurent-remisiva de scleroza multipla (RMS) adeseori erau nevoiti sa aleaga intre siguranta si eficacitate crescuta a tratamentului. Acest medicament se administreaza o data la sase luni, fara a fi nevoie de monitorizare constanta, ceea ce, speram noi, va ajuta oamenii sa isi traiasca viata fara a se gandi zilnic la tratament.”

Acest medicament a fost aprobat pentru tratament in tari din America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu, Europa de Est precum si Australia si Elvetia. Peste 30.000 de oameni au fost tratati cu acest produs pana in prezent.

Sursa: Roche Romania; Foto: Chimie work

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Roche anunta aprobarea unui nou medicament pentru tratarea sclerozei multiple”

 1. Rodica A spus:

  In romania cand va ajunge tratamentul ? Sau cum se poate procura ?

 2. Ghidcabinet.ro A spus:

  Va recomandam sa luati legatura direct cu compania producatoare, Roche Romania. Iata datele de contact ale acesteia:

  Roche Romania SRL
  3-5 Piata Presei Libere, Sector 1
  City Gate – South Tower
  013702 Bucuresti

  Receptie – Etajul 6

  Telefon:

  +4021 206 47 01
  +4021 206 47 02
  +4021 206 47 03

Lasa un raspuns