Pfizer renunta la cercetarile pentru Alzheimer si Parkinson

Compania farmaceutica Pfizer a anuntat sambata, 6 ianuarie, ca renunta deocamdata la programele de cercetare avand ca scop tratarea bolilor Parkinson si Alzheimer. Compania a transmis ca va elimina 300 de pozitii din programele de cercetare in domeniul neurostiintelor, urmand sa redistribuie bugetele respective catre alte domenii, in care rezultatele se anunta mai promitatoare.

Pfizer a investit masiv in cercetarile pentru tratarea bolilor Parkinson si Alzheimer si este unul dintre membrii Dementia Discovery Fund, un fond lansat in 2015 de companii private si actori guvernamentali, vizand dezvoltarea de tratamente pentru Alzheimer.

Unele din investitiile Pfizer in acest domeniu s-au dovedit a fi insa dezamagitoare, asa cum s-a intamplat cu un medicament pentru Alzheimer dezvoltat in colaborare cu compania Johnson&Johnson, care a fost stopat in 2012.

Pfizer a anuntat ca doreste totusi sa lanseze in viitor un nou fond de investitii destinate proiectelor de cercetare in domeniul neurostiintelor.

Sursa: Reuters; Foto: Facebook

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns