Ministrul Sanatatii neaga ca ar fi blocat afisarea preturilor la medicamente pe site-ul ministerului

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a afirmat joi ca este eronata informatia vehiculata in presa potrivit careia in primavara anului trecut ar fi emis un Ordin de ministru pentru a bloca afisarea preturilor la medicamente din CANAMED pe site-ul Ministerului Sanatatii.

“Informatia vehiculata in presa cum ca, in primavara anului trecut, as fi emis un Ordin de ministru pentru a bloca afisarea preturilor la medicamente din CANAMED pe site-ul Ministerului Sanatatii este eronata! Incepand cu 5 iunie 2015, in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Sanatatii nr.75/2009 art. 22 alin.1, modificat si completat prin art. 19 din Ordinul 703/2015, Catalogul national al preturilor la medicamentele de uz uman eliberate cu prescriptie medicala, autorizate de punere pe piata in Romania (CANAMED) nu se mai publica pe site-ul www.ms.ro. De la aceasta data, Ordinele de ministru privind orice modificare si completare a CANAMED respecta procedura de transparenta decizionala si se publica in Monitorul Oficial”, a afirmat ministrul pe pagina sa de Facebook.

El considera ca este important de precizat ca in CANAMED sunt cuprinse nivelurile maximale ale preturilor, nu cele de achizitie.

Sursa: Agerpres; Foto: The Romania Journal

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns