Declaratiile Sorinei Pintea si Florin Bodog la conferinta de presa de la Ministerul Sanatatii

Sorina Pintea a preluat, marti, mandatul de ministru al Sanatatii, precizand ca va continua proiectele prevazute in Programul de guvernare si ca doreste o buna colaborare cu asociatiile de pacienti si organizatiile neguvernamentale.

“Am venit la Ministerul Sanatatii sa fac ceva, nu sa devin cineva. Am venit sa continui proiectele pe care domnul Bodog le-a inceput, tot ceea ce este expus in Programul de guvernare, dar as mai vrea sa fac un lucru: sa aduc comunitatea langa noi. Pentru mine este foarte important sa am o colaborare foarte buna cu asociatiile de pacienti, cu ONG-urile, avand in vedere ca am o experienta in acest sens de la spitalul pe care l-am condus aproape cinci ani. Implicarea comunitatii este foarte importanta si atunci cand exista o problema, daca o rezolva mai multi, rezolvarea poate fi mai buna”, a afirmat Pintea, intr-o conferinta de presa comuna cu fostul ministru Florian Bodog.

Bodog a spus, la randul sau, ca si-a dorit in mandatul sau sa ofere mai multa accesibilitate pacientilor la servicii medicale si o dotare mai buna spitalelor.

“Nu am dorit sa imi fac imagine la Ministerul Sanatatii. Motivul pentru care am facut acest lucru a fost pentru ca mi-am dorit sa pun in aplicare cat mai multe din masurile din Programul de guvernare. Mi-am dorit ca mandatul meu sa ofere mai multa accesibilitate pacientilor la servicii medicale si mi-am dorit sa aduc o crestere cat mai mare in ceea ce priveste nivelul de dotare a spitalelor si in ceea ce priveste accesul pacientilor la tehnologii de ultima ora”, a spus fostul ministru. Florian Bodog a sustinut ca in mandatul sau a crescut accesul pacientilor la tratamente inovative si s-a actualizat lista de medicamente compensate. El a precizat ca s-au introdus contracte cost-volum pentru hepatita C pentru un numar de 12.000 de pacienti, precum si contracte cost-volum pe oncologie, pentru boli rare, reumatologie, cardiologie.

Sursa: Agerpres; Foto: Europa FM

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns