Conferinta Medicala Internationala pentru Studenti (Bucuresti, 19-22 aprilie, 2018)

Conferinta Medicala Internationala pentru Studenti (Bucuresti, 19-22 aprilie, 2018)

 Scientific Organisation of Medical Students (SOMS) va organiza in perioada 19-22 aprilie 2018 cea de-a 3-a editie a Medical International Conference for Students (Conferinta Medicala Internationala pentru Studenti).

Evenimentul se va desfasura la Auditorium Pallady si la alte locatii partenere congresului si va reuni si in acest an peste 800 de participanti ce vor avea posibilitatea sa participe la numeroase workshop-uri si conferinte pe teme de actualitate, tinute de invitati veniti atat din tara cat si din strainatate, profesionisti in domeniile lor de activitate.

Ceremonia de deschidere va avea loc in data de 19 aprilie 2018, incepand cu ora 18:00, la Auditorium Pallady. In cadrul acesteia, domnul doctor Aubrey de Grey, cercetator gerontolog si co-fondator al fundatiei SENS, California, SUA, va vorbi despre medicina regenerativa si perspective asupra combaterii bolilor asociate cu imbatranirea, in conferinta “Rejuvenation biotechnology – why age may soon cease to mean aging”.

Vineri, 20 aprilie, atentia participantilor se va distribui la workshop-urile ce vor avea loc atat in locatia centrala, Auditorium Pallady, cat si la Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti si la spitalele partenere.

Pentru o mai buna accesibilitate, toate conferintele vor fi tinute in locatia principala in data de 21 aprilie, desfasurandu-se simultan in mai multe sali. Printre invitati se numara Marvin E. Ament, profesor universitar de gastroenterologie pediatrica la David Geffen School of Medicine UCLA, Los Angeles, USA, Judith E.Brill, profesor universitar de anestezie si terapie intensiva pediatrica la David Geffen School of Medicine UCLA, Los Angeles, USA, Patrizia Paterlini-Bréchot, profesor de biologie moleculara si oncologie la Necker-Enfants Malades Faculté de Médecine, Descartes Université, Paris, Franta, Nicolas Villain, bursier in neurologie cognitiva si comportamentala la Pitié-Salpêtrière Hospital, Paris, France, Adam Watts, chirurg consultant in chirurgia membrului superior la Wrightington Hospital, Wigan, Lancashire, UK si profesor asociat la Manchester University, Manchester, UK.

De asemenea, in aceeasi zi, studentii vor avea oportunitatea sa prezinte rezultatele activitatii lor in cercetare in cadrul celor doua sesiuni de prezentari orale, dar si in cadrul prezentarii de postere.

Duminica, 22 aprilie, evenimentul se va incheia la Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti cu ceremonia de decernare a premiilor pentru prezentarile sustinute de studenti in ziua precedenta.

Despre SOMS

Fondata in 1987, SOMS (Scientific Organisation of Medical Students) este o asociatie non-guvernamentala ce reuneste studentii implicati in cercetare stiintifica. Astfel obiectivul principal este contributia activa la construirea unei comunitati de viitori medici bazata pe valorile pe care le promovam: integritate, profesionalism si critica constructiva. Prin evenimentele organizate, MEDICS fiind evenimentul principal, SOMS doreste sa incurajeze cercetarea stiintifica printre studentii medicinisti, sa promoveze munca celor deja implicati si sa prezinte cele mai noi informatii cu tema medicala prin conferinte si workshop-uri destinate aprofundarii riguroase a diverselor concepte medicale.

Sursa: SOMS; Foto: Design of Frames

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns