Un incubator in valoare de 10.000 de euro, donat Spitalului “Marie Curie” de o companie din Turcia

Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a spitalului “Marie Curie” a inaugurat un nou incubator donat de o firma din Turcia. Acesta este cel de-al patrulea incubator pe care firma l-a donat unitatii medicale, fiind un model special folosit mai ales in cazul copiilor cu operatii. Un astfel de dispozitiv costa in jur de 10000 de euro, iar sectia dispune de 27 incubatoare. 14 dintre acestea au fost donate de diferite companii, iar restul au fost cumparate de Ministerul Sanatatii.

“In fiecare an avem 300 de copii care se interneaza in acest loc. Media de internare este cam de 20 de zile, asta inseamna ca un copil sta aici cam 20 de zile intr-un incubator”, a declarat dr. Constantin Cirstoveanu, seful sectiei. El a semnalat ca o problema care ar trebui remediata este numarul prea mic de paturi in sectie. “Nu facem fata ca si numar de paturi (…) s-au umplut instantaneu si avem cereri pe care, din nefericire, nu putem sa le onoram”, a afirmat Cirstoveanu.

Huseyin Aykol, administrator al companiei care a oferit incubatorul, a precizat ca intentioneaza sa extinda proiectul vizand astfel de donatii in Iasi, Constanta si Braila. Ambasadorul Turciei, Osman Koray Ertas, prezent la eveniment, a declarat ca Turcia va continua sa sprijine acest spital, precum si alte spitale din Romania.

Sursa: Agerpres; Foto: News.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns