Sandra Alexiu: Nu vom semna acte aditionale cu CNAS daca revendicarile noastre nu vor fi rezolvate

Medicii de familie nu vor semna acte aditionale la contractul-cadru cu Casa Nationala de Asigurari daca revendicarile lor nu vor fi solutionate, a declarant Dr. Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei. Reprezentantii medicilor au purtat o prima runda de consultari cu autoritatile au transmis catre Ministrul Sanatatii modificarile pe care le doresc la proiectul contractului-cadru. Medicii sunt nemultumiti in primul rand de procentul din bugetul FNUASS alocat medicinei primare. Acesta a fost stabilit la 5.24%, in conditiile in care medicii au solicitat un procent de pana la 10%.

Alte solicitari ale SNMF se refera la debirocratizarea cabinetelor de medicina de familie si la dreptul medicilor la concediu, limitat in prezent de prevederea din contractul cadru prin care este obligatorie gasirea unui medic inlocuitor pe durata concediului.

Reprezentantii SNMF au solicitat o intalnire in aceasta saptamana cu premierul Mihai Tudose de la care spera o solutionare a solicitarilor medicilor.

Sursa: Agerpres; Foto: Twitter

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns