Gripa sezoniera provoaca anual sute de mii de decese la nivel mondial

Un studiu realizat de specialisti americani de la Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor (CDC) si publicat recent in revista “The Lancet” estimeaza ca gripa sezoniera provoaca anual intre 291000 si 646000 de decese. Studiul a analizat datele furnizate de 33 de tari cu privire la decese si cauzate de gripa sezoniera si supravegherea evolutiei acesteia timp de cel putin 4 ani, in perioada 1999-2015.

Pe baza acestor rezultate a fost realizata o modelare statistica in urma careia a fost generata o estimare a numarului de decese cauzate de gripa inregistrat anual la nivel mondial.

Studiul a relevat faptul numarul cel mai mare de decese s-a inregistrat in regiunile cele mai sarace ale lumii si in randul varstnicilor. Autorii cercetarii arata ca noile estimari se limiteaza la decesele ca urmare a bolilor respiratorii asociate gripei, impactul real al gripei sezoniere putand fi si mai mare.

Infectia gripala poate duce la aparitia sau exacerbarea unor factori de risc care pot provoca decesul, precum bolile cardiovasculare, diabetul sau complicatiile asociate.

Sursa: Reuters; Foto: Radio Dalsan

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns