Doua unitati din Suceava apartinand grupului Lactalis, verificate de DSP

Doua unitati de prelucrare a laptelui din judetul Suceava, apartinand grupului francez Lactalis, urmeaza sa fie verificate de inspectorii sanitari, in urma alertei privind existenta bacteriei Salmonella in unele produse de tip lapte praf destinate bebelusilor, produse de fabricile apartinand acestui grup. Anuntul a fost facut marti de seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava, Sebastian Jureschi. Acesta a declarat ca va vizita personal unitatile vizate, dupa care va putea oferi mai multe amanunte.

Inspectorul sef al Serviciului Control in Sanatate Publica din cadrul DSP Suceava, Florin Sadean a declarat ca pana in prezent nu a primit nicio notificare, controlul fiind rezultatul autosesizarii Ministerului Sanatatii, care a dispus verificari la fabricile apartinand grupului Lactalis.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a comunicat ca a primit o notificare prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, prin care autoritatile din Franta informeaza in mod oficial ca Romania nu se afla pe lista de distributie a produselor alimentare cu destinatie nutritionala  speciala (lapte praf pentru bebelusi), contaminate cu Salmonella Enterica.

Directia Generala pentru Concurenta, Consum si Combaterea Fraudelor din cadrul Comisiei Europene a anuntat ca a interzis vanzarea si a cerut retragerea produselor de acest tip exportate in Europa, Africa si Asia, inclusiv in Romania.

Purtatorul de cuvant al Lactalis, Michel Nalet, a anuntat ca produsele pot fi schimbate in farmacii si ca orice bacterie salmonella poate fi distrusa prin fierberea laptelui.

In Romania, Lactalis este lider pe piata produselor lactate, dupa ce a achizitionat brandurile locale LaDorna, Albalact si Covalact.

Sursa: Agerpres; Foto:

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns