Copiii nascuti prematur prezinta un risc mai mare de dezvoltare a ADHD

Copiii nascuti prea devreme, sau a caror greutate este prea mica prezinta un risc de trei ori mai mare sa dezvolte sindromul deficitului de atentie (ADHD), prin comparatie cu copiii cu greutate normala si nascuti la termen.

Cercetatorii au examinat date provenind din 12 studii anterioare, in care au fost inclusi 1787 participanti si au descoperit ca intre copiii aflati la risc ridicat, sansele dezvoltarii ADHD cresteau invers proportional cu perioada petrecuta in uter si cu greutatea.

Exista dovezi solide ca ca in cazurile extreme (cei nascuti cu mult timp inainte de termen si cei cu greutate mult sub cea normala)  riscul de dezvoltare ADHD este crescut, a declarat unul dintre autorii studiului, Dr. Carlos Renato Moreira-Maia, de la Universitatea Federala din Porto Alegre, Brazilia. Este posibil ca aceasta sa fie o reactie la stresul cauzat de nasterea prematura sau de dezvoltarea prematura a organelor si sistemelor vitale ce poate duce la inflamatii si schimbari hormonale ce pot declansa ADHD, a mai spus dr. Moreira-Maia.

Sursa: Reuters; Foto: ReadandDigest.com

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns